Logo
Adres 6
1234 AA
Tel. 0184-000000
Fax. 0184-000000
Email: info@addvision.nl

Supercross Apeldoorn

Supercross Apeldoorn
31-01-2011 |

Knappe prestatie Jurriën! Er was geen liefhebbers of veteranen klasse bij de supercross in Apeldoorn, Jurriën wilde toch graag meerijden en besloot zich in te schrijven bij de MX1 klasse, de zwaarste motorklasse waar hij met zijn 350cc aan deel kon nemen. Vrijdagavond reed hij hardstikke goed en werd 6e van de 19 rijders! Zaterdag waren er 2 groepen met rijders waarvan de eerste 5 direct door mochten naar de finale en de rest moest een herkansing rijden waarvan er nog 4 door mochten naar de finale, Jurriën reed op de 5e plaats (dus een finale plaats) maar viel in de laatste ronde en moest dus de herkansing rijden, daar lag hij lang op de 2e / 3e plaats maar viel 3x dus zaterdag geen finale. Zondag kwam hij net 2 honderdste tekort en werd 6e, in de herkansing was het heel moeilijk maar werd 4e en dus een finale plaats! In de finale werd hard gereden maar hij was al blij dat hij mee mocht doen, eindresultaat in de finale was een mooie 9e plaats.

Luke en Bram hadden beide om en om wat pech, Bram werd vrijdag de 1ste manche keurig 6e maar in de tweede manche kon hij niet starten, zijn motor deed het niet. Luke sloeg de tweede manche bij de start hard achterover en had heel veel achterstand, de rest was allang vertrokken. Zaterdag had Bram wederom wat pech en stond bij beide manches stil na de start vanwege een grote opstopping in de eerste bocht na de start en werd hierdoor 12e en 13e, hij kon de schade niet meer goedmaken in beide manches die maar 3 minuten duurde, Bram reed deze manches wel heel goed, hard en maakte mooie sprongen. Luke heeft zaterdag goed mee gereden maar kwam niet verder dan een 15e plaats, bij de start werd al een groene vlag (teken tot starten) gegeven terwijl Luke zijn motor niet aan de praat kreeg en het starthek viel, grote achterstand wederom en ook de tweede manche was de start niet zo best, dat is reuze jammer omdat je dan weinig goed kan maken in deze zeer korte manches.

Zondag heeft Bram de eerste manche heel goed gereden, had een goede start en werd 6e, lag tot de laatste ronde op een vierde plaats maar kon deze helaas niet vasthouden. De tweede manche werd hij 9e, totaat van deze 2 dagen in Bram keurig 8e geworden en Luke 15e. Luke was erg moe zondag omdat hij 2 dagen rond de klok van 23.30 uur naar bed ging. Bram deed het goed door zaterdag al om 21.00 uur te gaan slapen zodat hij zondag fit was.

Ze hebben wederom veel ervaringen opgedaan, veel plezier gehad met de andere rijders en genoten van alle spektakel wat er verder nog allemaal te zien was.